Лаптопи Dell

Автор: М. Чучуков

Няколко думи за лаптопите на Dell. Серии

(вместо увод)


 

   Корпорацията Dell не се нуждае от представяне. Компанията години наред продължава да бъде сред най-успешните фирми-производители на лаптопи, настолни компютри и монитори...


   Лаптопите на Dell имат предимството да съчетават в себе си модерен и практичен дизайн, достъпна цена и безупречно сервизно обслужване. Независимо от това, дали ви трябва ноутбук за работа, или за развлечение, Dell може да предостави решение, което да отговаря максимално на вашите изисквания и възможности. В който и форум за мобилни компютри да потърсите съвет, свързан с избора на добър лаптоп, задължително сред предложенията ще присъстват поне един-два модела на Dell. Както се казва - рекламата е излишна.
   Разбира се, за да бъдем обективни, трябва да признаем, че не всички модели на Dell са еднакво успешни, или с еднакво високо качество. Напротив - както и всяка друга компания, Dell произвежда лаптопи, които се позиционират в различни ценови ниши, съответно и техните възможности, както и характеристиките на използваните компоненти, се различават. Все пак, едва ли някой ще отрече, че Dell е сред малкото компании, при които успешно се постига приемлив за клиентите баланс между цена и качество.



   Серии лаптопи Dell

   В зависимост от предназначението и своите качества, лаптопите на Dell са разделени в няколко серии. Във всяка една от тези серии са включени както по-евтини, така и по-скъпи модели, с различни характеристики, което допълнително разширява възможностите за избор.
   Dell Inspiron - ако искате да купите "универсален" ноутбук за "домашно ползване", без особени екстри, но и на умерена цена - търсете модел от тази серия. Лаптопите Inspiron са евтини и с практичен дизайн, отличават се с балансирано съчетание между функционалност, производителност и  адекватна цена.
   Dell Vostro - в тази серия са представени моделите, ориентирани към малкия бизнес. Благодарение на специално разработени и разумно подбрани конфигурации, серията Dell Vostro съчетава в едно ниската цена с прилична производителност на лаптопите, предназначени за изпълнението на конкретни ежедневни задачи.
   Dell Latitude - лаптопи, предназначени за корпоративни клиенти - средни и едри компании. По принцип лаптопите от серията Latitude са с по-висока цена, в сравнение с Vostro. Предназначени за ИТ специалисти, с по-висока надеждност, по-дълго време на автономна работа, една идея по-качествени като цяло. В унисон с наименованието, лаптопите от тази серия ви предоставят максимална свобода на действие. Отличават се с по-строг, стегнат, но изключително практичен дизайн, същевременно са снабдени с огромно количество "корпоративни" функции.
   Dell XPS (Xtreme Performance System) - търсите ли ноутбук за лично ползване с максимално висока производителност - най-вероятно ще го намерите сред представителите на тази серия на Dell. Тези лаптопи можем да причислим към "породистите домашни любимци". Дизайнът на Dell XPS е значително по-интересен, в сравнение с по-обикновения на Inspiron и строго-консервативния на Latitude. Сериите Dell XPS и Studio XPS включват модели, които традиционно се определят като геймърски и мултимедийни лаптопи.
   Dell Alienware. Alienware е бранд на Dell. Тази дъщерна компания на именитата американска корпорация е добре позната на хардкор-геймърите. Лаптопите Dell Alienware са предназначени най-вече за взискателните любители на компютърните игри. Уникалният агресивен дизайн се съчетава с много високо качество на компонентите, осигуряващи съответно и невероятна производителност на всеки един модел с това лого.
   Dell Precision - в серията са включени компактни лаптопи с висока производителност, способни дълго време да работят в автономен режим. Сред моделите Precision можете да подберете удобен ноутбук, съвместим с широк списък периферийни устройства. Серията Dell Precision включва лаптопи с максимална изчислителна мощ на процесора и видео карти с най-висока производителност.

   Накратко, популярната американска компания предлага лаптопи за всеки и всичко. Ако желаете да се сдобиете с мощен, стилен и практичен ноутбук, на умерена цена, но без да се опасявате, че качеството ще е твърде ниско - изберете ноутбук на Dell.

   С това приключваме тази кратка уводна статия. Още статии и ревюта на лаптопи Dell - от Съдържанието.